SV de Heerhugowaard

Schietsport wordt in Nederland beoefend door ca. 38.000 mensen. Zij schieten met luchtdruk- en/of (diverse kalibers) vuurwapens. Deze schutters zijn verdeeld over ca. 750 schietsportverenigingen. Sommigen schieten met historische wapens, anderen met (half)automatische wapens.
Schietsport is een sport voor mannen en vrouwen. Er worden in beginsel geen beperkingen aan gesteld door lichamelijke gesteldheid.
Zelfs visueel gehandicapten zijn in staat om m.b.v. speciale richtmiddelen (wedstrijden) te schieten. Al deze schutters zijn georganiseerd binnen de Koninklijke Nederlandse Schutters Associatie (KNSA).

S.V. 'de Heerhugowaard' telt ca. 300 leden.
Het ledenbestand bestaat uit bouwvakkers, advocaten, informatici, verpleegkundigen, huisvrouwen etc. etc. De vereniging heeft een aparte jeugdafdeling waarin, op dinsdagavond. de jeugdleden onder deskundige begeleiding in de schietsport getraind worden.

De schietaccommodatie is 4 avonden in de week geopend. Soms word er op zondag een familie-dag georganiseerd.
Er is dan vaak een (ludieke-) schietwedstrijd of ander evenement georganiseerd.
Veel leden nemen dan introducé's mee naar de schietvereniging. Dit is dan ook bij uitstek het moment om eens langs te komen voor een kennismaking met de (schietsport)vereniging en haar (bestuurs)leden.
Maar op een clubavond bent u natuurlijk ook van harte welkom. Tevens worden er naast wedstrijden nog diverse activiteiten georganiseerd als barbeque's, kerst- en st. Nicolaasfeest (voor jeugd), excursies, etc. etc.

Het adres van schietvereniging 'de Heerhugowaard' vindt u op de pagina "contact" van deze website.